Verjaardagskalender Maken Groep 3

Verjaardagskalender Maken Groep 3

Verjaardagskalender, Verjaardagsslinger, Verjaardagskalender knutselen
Verjaardagskalender, Verjaardagsslinger, Verjaardagskalender knutselen from www.pinterest.com.mx
www.pinterest.com.mx

Als ouder of leerkracht van een kind in groep 3, is het leuk om samen met de kinderen activiteiten te doen die zowel educatief als creatief zijn. Een van deze activiteiten is het maken van een verjaardagskalender. Dit is niet alleen een leuke knutselactiviteit, maar het helpt kinderen ook om de dagen van het jaar te leren en belangrijke data te onthouden. In dit artikel zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je een verjaardagskalender kunt maken met kinderen in groep 3.

Stap voor stap gids voor het maken van een verjaardagskalender

Benodigdheden:

 • Kartonnen of stevig papier
 • Kleurpotloden of stiften
 • Een perforator
 • Touw of lint
 • Schaar
 • Lijm
 • Stickers of versieringen

Stappen:

 1. Knip het kartonnen of stevige papier in gelijke rechthoeken van ongeveer 10×15 cm. Dit worden de pagina’s van de verjaardagskalender.
 2. Laat de kinderen elke pagina versieren met kleurpotloden of stiften. Ze kunnen hun naam erop schrijven, tekeningen maken of stickers plakken.
 3. Maak met een perforator een gaatje in de bovenkant van elke pagina.
 4. Knip een stuk touw of lint af van ongeveer 30 cm.
 5. Rijg het touw of lint door de gaatjes van de pagina’s en knoop het aan beide uiteinden vast. Zorg ervoor dat de pagina’s in de juiste volgorde liggen.
 6. Plak stickers of andere versieringen op de voorkant van de kalender voor een extra feestelijk effect.
 7. Hang de verjaardagskalender op een zichtbare plaats, zoals aan de muur of op de deur van de klas.

Top 10 tips en ideeën voor het maken van een verjaardagskalender groep 3

1. Gebruik verschillende kleuren papier voor elke maand van het jaar. Dit maakt de kalender kleurrijk en overzichtelijk.

2. Laat de kinderen zelf de data van hun verjaardag op de juiste pagina schrijven. Dit helpt hen om te oefenen met het schrijven van getallen en het onthouden van belangrijke data.

3. Moedig de kinderen aan om tekeningen te maken van dingen die met hun verjaardag te maken hebben, zoals ballonnen, cadeautjes of taart.

4. Gebruik stickers of stempels om de verjaardagen van klasgenoten of familieleden aan te geven.

5. Laat de kinderen de kalender versieren met foto’s van henzelf of hun vrienden. Dit maakt de kalender persoonlijk en speciaal.

6. Maak gebruik van verschillende materialen, zoals glitterlijm of foamstickers, om de kalender nog feestelijker te maken.

7. Leer de kinderen over de maanden van het jaar en de volgorde ervan terwijl je de kalender maakt.

8. Maak gebruik van thema’s voor elke maand, zoals seizoenen, feestdagen of sportevenementen, om de kalender interessanter te maken.

9. Laat de kinderen elke maand een andere lettertype of schrijfstijl gebruiken voor de namen van de maanden.

10. Moedig de kinderen aan om de kalender bij te houden en belangrijke data zoals verjaardagen, feestdagen en schoolvakanties erop te schrijven.

Voors en tegens van het maken van een verjaardagskalender groep 3

Het maken van een verjaardagskalender in groep 3 heeft verschillende voordelen. Het helpt kinderen om belangrijke data te onthouden en oefent hun schrijfvaardigheid en creativiteit. Daarnaast is het een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen en het versterkt de band tussen ouder/leerkracht en kind. Echter, het maken van een verjaardagskalender kan ook tijdrovend zijn en vereist enige voorbereiding en materialen.

Mijn persoonlijke review over het maken van een verjaardagskalender groep 3

Als ouder van een kind in groep 3, kan ik zeggen dat het maken van een verjaardagskalender een leuke en leerzame activiteit is. Mijn kind heeft veel plezier gehad bij het versieren van de pagina’s en het schrijven van de verjaardagen van zijn klasgenoten. Het was ook leuk om samen met hem de kalender op te hangen en elke maand de verjaardagen te markeren. Het heeft geholpen om belangrijke data te onthouden en het heeft zijn creativiteit gestimuleerd. Ik zou deze activiteit zeker aanraden aan andere ouders en leerkrachten van kinderen in groep 3.

Vraag en antwoord

V: Kan ik ook digitale verjaardagskalenders maken met kinderen in groep 3?

A: Ja, natuurlijk! Naast het maken van een fysieke verjaardagskalender, kunt u ook digitale kalenders maken met behulp van software of online tools. Dit kan een leuke manier zijn om kinderen vertrouwd te maken met technologie en hen te leren hoe ze digitale kalenders kunnen maken en bijhouden.

V: Moet ik speciale materialen kopen voor het maken van een verjaardagskalender?

A: Nee, dat is niet per se nodig. U kunt gebruik maken van materialen die u al in huis hebt, zoals karton, papier, kleurpotloden en lijm. Als u echter extra versieringen of stickers wilt toevoegen, kunt u deze kopen bij een hobbywinkel.

Veelgestelde vragen

V: Hoe lang duurt het om een verjaardagskalender te maken?

A: Dit is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het versieren van de pagina’s en het toevoegen van details. Over het algemeen duurt het maken van een verjaardagskalender ongeveer een uur.

V: Is het nodig om een kalender op te hangen in de klas als er al een schoolkalender is?

A: Het ophangen van een verjaardagskalender in de klas kan een leuke toevoeging zijn aan de bestaande schoolkalender. Het helpt kinderen om belangrijke data te onthouden en het stimuleert hun betrokkenheid bij de klasgemeenschap.

V: Kan ik de verjaardagskalender ook gebruiken voor andere gelegenheden, zoals het markeren van feestdagen of speciale evenementen?

A: Ja, dat kan zeker! Een verjaardagskalender kan ook worden gebruikt om feestdagen, schoolvakanties of andere speciale gelegenheden te markeren. Het is een veelzijdige kalender die kan worden aangepast aan de behoeften en interesses van de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *