Hoeveel Geld In Envelop Verjaardag

Hoeveel Geld In Envelop Verjaardag

Geld enveloppen / CARLY’S Carly’s Handlettering
Geld enveloppen / CARLY’S Carly’s Handlettering from www.carlyshandlettering.nl
www.carlyshandlettering.nl

Als je op zoek bent naar een origineel cadeau voor een verjaardag, is het geven van geld in een envelop een populaire keuze. Het stelt de ontvanger in staat om zelf te bepalen wat hij of zij ermee wil doen. Maar hoeveel geld moet je eigenlijk in de envelop stoppen? In dit artikel zal ik mijn persoonlijke ervaring en tips delen over hoeveel geld je kunt geven voor een verjaardag.

Mijn persoonlijke ervaring

Als het gaat om het geven van geld in een envelop voor een verjaardag, heb ik altijd geleerd dat het bedrag afhangt van de relatie met de jarige. Voor goede vrienden of familieleden zou ik meestal meer geld geven dan voor een kennis of collega.

Daarnaast zou ik ook rekening houden met de leeftijd van de jarige. Voor kinderen zou ik bijvoorbeeld minder geld geven dan voor volwassenen. Dit is echter geen harde regel en het hangt echt af van je eigen budget en wat je comfortabel vindt om te geven.

Hoeveel geld voor kinderen?

Voor kinderen zou ik meestal een bedrag tussen de 5 en 20 euro geven, afhankelijk van de leeftijd en de relatie met het kind. Voor een neefje of nichtje zou ik bijvoorbeeld eerder geneigd zijn om meer geld te geven dan voor het kind van een collega.

Hoeveel geld voor volwassenen?

Voor volwassenen zou ik meestal een bedrag tussen de 10 en 50 euro geven, afhankelijk van de relatie en het budget. Voor goede vrienden of familieleden zou ik eerder geneigd zijn om meer geld te geven dan voor een kennis of collega.

Top 10 tips en ideeën

Als je op zoek bent naar inspiratie voor het geven van geld in een envelop, zijn hier enkele tips en ideeën:

 1. Maak een originele kaart waarin je het geld verwerkt, bijvoorbeeld in de vorm van een puzzel of een doolhof.
 2. Geef het geld in een thema dat past bij de interesses of hobby’s van de jarige, bijvoorbeeld in de vorm van een boekenbon voor een boekenliefhebber.
 3. Voeg een persoonlijke boodschap toe aan de envelop om het cadeau extra speciaal te maken.
 4. Geef het geld in kleine coupures, zodat de ontvanger het gemakkelijk kan verdelen of uitgeven.
 5. Stop het geld in een leuke verpakking, zoals een mini-spaarpot of een geldboom.
 6. Geef het geld samen met een klein cadeautje, zoals een fles wijn of een doos chocolade.
 7. Maak een spelletje van het geven van het geld, bijvoorbeeld door een speurtocht te organiseren waarbij de ontvanger aanwijzingen moet volgen om het geld te vinden.
 8. Geef het geld in de vorm van een cadeaubon, zodat de ontvanger zelf kan kiezen waar hij of zij het aan wil besteden.
 9. Maak een fotoalbum of collage van herinneringen en voeg het geld toe als extra verrassing.
 10. Geef het geld op een originele manier, zoals in een ballon of in een doos met confetti.

Voordelen en nadelen

Het geven van geld in een envelop heeft verschillende voordelen. Ten eerste stelt het de ontvanger in staat om zelf te bepalen wat hij of zij ermee wil doen. Dit kan handig zijn als je niet precies weet wat de jarige graag wil hebben. Daarnaast is het ook een praktisch cadeau, omdat de ontvanger het geld kan gebruiken om iets te kopen wat hij of zij echt nodig heeft.

Een nadeel van het geven van geld is dat het als een onpersoonlijk cadeau kan worden gezien. Sommige mensen geven de voorkeur aan een tastbaar cadeau dat ze kunnen uitpakken en gebruiken. Daarnaast kan het ook lastig zijn om het juiste bedrag te bepalen, vooral als je de jarige niet zo goed kent.

Mijn persoonlijke review

Ik ben altijd een voorstander geweest van het geven van geld in een envelop voor verjaardagen. Het stelt de ontvanger in staat om zelf te bepalen wat hij of zij ermee wil doen en het is een praktisch cadeau. Daarnaast biedt het ook mogelijkheden voor creativiteit, zoals het maken van een originele kaart of verpakking.

Hoewel het geven van geld als een onpersoonlijk cadeau kan worden gezien, geloof ik dat het de gedachte achter het cadeau is die echt telt. Door geld te geven, laat je zien dat je om de jarige geeft en dat je wilt dat hij of zij iets krijgt wat hij of zij echt wil of nodig heeft.

Vraag en Antwoord

Moet ik altijd geld geven voor een verjaardag?

Nee, het geven van geld voor een verjaardag is een persoonlijke keuze. Het hangt af van je relatie met de jarige en wat je denkt dat hij of zij het meest zal waarderen. Als je weet dat de jarige iets specifieks wil hebben of als je liever een tastbaar cadeau wilt geven, dan is dat ook prima.

Kan ik geld geven voor andere gelegenheden dan verjaardagen?

Ja, het geven van geld in een envelop is niet beperkt tot verjaardagen. Het kan ook een geschikt cadeau zijn voor andere gelegenheden, zoals bruiloften, jubilea of afstudeerfeesten. Het hangt allemaal af van de voorkeuren van de ontvanger en de aard van de gelegenheid.

Veelgestelde vragen

 1. Is het onbeleefd om geld te geven voor een verjaardag?
  Nee, het is niet onbeleefd om geld te geven voor een verjaardag. Het is een veelvoorkomend cadeau en stelt de ontvanger in staat om zelf te bepalen wat hij of zij ermee wil doen.
 2. Hoeveel geld moet ik geven voor een collega?
  Het bedrag dat je aan een collega geeft, hangt af van je relatie met de persoon en je eigen budget. Over het algemeen zou ik een bedrag tussen de 10 en 20 euro aanbevelen.
 3. Wat als ik niet genoeg geld heb om te geven?
  Als je niet genoeg geld hebt om te geven, kun je altijd overwegen om een kleinere hoeveelheid geld te geven of om een ander cadeau te geven dat past binnen je budget.

Al met al is het geven van geld in een envelop voor een verjaardag een praktisch en flexibel cadeau. Het stelt de ontvanger in staat om zelf te bepalen wat hij of zij ermee wil doen en biedt mogelijkheden voor creativiteit. Het exacte bedrag dat je geeft hangt af van verschillende factoren, zoals je relatie met de jarige en je eigen budget. Hopelijk hebben deze tips en ideeën je geholpen om een beslissing te nemen over hoeveel geld je in een envelop kunt stoppen voor een verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *